Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN KONÍ 27.6.2009

Obrazek

 

.....A chčije a chčije,tak lze stručně a výstižně parafrázovat letošní počasí.

Den koní na Farmě Bulovka byl i druhou kvalifikací na MČR v ovadatelnosti a těžkém tahu chladnokrevných koní za severní Čechy.

Koní i diváků dorazilo nad očekávání dost a tak jsme mohli zahájit letošní Den koní a jeho první součástí byla soutěž v ovladatelnosti v kládě.Na startu se sešlo osm koní a jeden z nich mimo soutěž.Jako rozhodčí byli přizváni p.Cerman a p.Černík a spolu s Radko Novotným,který celý program výtečně komentoval,přijeli kočárem taženým brabantem Jasoněm s kočím Lubošem Mauerem na kolbiště.Trať byla samozřejmě podmáčená,těžká a dlouhá.První nastoupil p.Henzl s hřebcem Adamem a trať zvládli nejrychleji a zaslouženě vyhráli.Obrazek

 

 

 

 

 

 

Druhá startující p.Pazderková s čmb klisnou Lídou vzdala na začelení.Obrazek

 

 

 

 

 

 

ObrazekTřetí nastoupila klisna čmb Finka s p.Trechou,která se zdržela na tlačce a skončila celkově druhá.

 

 

 

ObrazekČtvrtý starující p.Hackel s Míšou vzdali na tlačce.

 

 

 

 

 

ObrazekPátý soutěžící p.Leitner s valachem Ferdou,projeli trať ve velké pohodě celkově třetí.

 

 

 

ObrazekPosledním soutěžícím párem byl 4letý valach Vespan,který se po této soutěži se svým kočím p.Lebduškou chystá poprvé do lesa.

 

 

Mimo soutěž jel p.Trecha ml. s hřebcem a skončili na tlačce.To už začlo vydatně pršet a diváci houfně odcházeli.Těžký tah sledovala jen hrstka skalních.V tahu už sotěžilo jen šest koní.Klisna Lída nedala ani základ,vůbec se jí nelíbily naše robusní sáně.Na Bulovce se nikdy nelámou rekordy,protože pražcové sáně mají velký odpor.Ani sobota nebyla vyjímkou a vítězná klisna Finka skončila na 1150kg.ObrazekDruhý byl p.Leitner s Ferdou a třetí malý,ale houževnatý Míša.

 

 

 

 

 

 

Do Pardubic tedy postupuje v kládě p.Henzl s Adamem a v těžkém tahu p.Trecha s Finkou.

 

 

Kolem druhé hodiny začal na pískové jízdárně další program Farmy Bulovka.Diváci se občerstvili,dokonce přestalo i pršet a tak se Obrazekmohl v plné kráse předvést a zahájit celý program rakouský norik-plemeník 657 TANGO.Charakterově výborný hřebec se vzorně vznášel ve své mohutnosti po ploše.

 

 

 

 

Po něm nastoupilo se svými matičkami už méně vzorné letošní potomstvoObrazek.Klisny Case,Sharon,Sněženka a Fanny se svými potomky po 657 Tango.Nejživější byla ta nejmladší,dva týdny stará, kobylka Shadow z Sharon.

 

 

 

Následovaly kolekce rodin noriček -vranky Zity,straky Lindy a bělky Sharon

Obrazek

 

Pak přišlo trochu adrenalinu v podání Moravských rytířů a hodně očekávaná "džigitovka" v podání kaskadérské skupiny CABALLOS.

Obrazek

 

A pak také máme belgické koně a kdo jiný by je měl uvést,než náš drobeček-ardenský hřebec DRSOŇ.A vůbec nic netahal,jen na svých zádech lehce nesl Káču Zadákovou a na pecku od Poutníků-Těžký koně,předvedli vynikající drezurní ukázku.Prostornost chodů v klusu je lepší než u frísana.

Obrazek

 

Českomoravské belgiky uvedl čmb plemeník 798 AGENTOS.Obrazek

Svého vodiče Tomáše trochu pozlobil.Prostě se mu na písku dost líbilo.No a svého tatínka nezapřela ani omladina.Narodili se v březnu,tak už si připadaj dospělí a mamky je zajímaj jen když je třeba natankovat.Obrazek

 

Klisny Fáma,Jasná a Verona svým dítkám nestíhaly.

 

 

 

 

Teplokrevné koně uvedla klisna Haika v drezurní ukázce s Káčou Zadákovou.Čtyřletá kobylka byla k nám dovezena loni p.Radko Novotným jako nejezditelná.Káča s ní maká a třetí místo na prvních parkurech je odměnou oběma.

Obrazek

Zástupci KWPN -holandských teplokrevníků se předvedli se svými potomky po hřebci OKIDO a fríse reprezentovala v ukázce na lonži klisna RIENKE S.

Obrazek

 

A BOMBONEK NA ZÁVĚR!!!!

ObrazekSamozřejmě hořící LUDVÍK NOVOTNÝ a jeho nepostradatelný FÉN.Člen skupiny CABALLOS a filmový kaskadér předvedl zlomek svého ohnivého arsenálu.

 

 

Obrazek

 

Farma Bulovka děkuje všem učinkujícím ,divákům,soutěžícím a těm kdo pomáhali-bez nich by to nebylo tak supr,jak to bylo.

Díky!!!!

 

Náhledy fotografií ze složky Den koní 2009

Komentáře

Přehled komentářů

Pekné fotky

(fr, 4. 8. 2015 9:29)

www.zarabanienanete6.webnode.sk

Zdravím Zadákovi

(Žaneta, 11. 8. 2010 12:50)

Moc hezký web a super koně díky vám se nám podařila akce Krásný Dvůr , skoukněte naše fotky na
http://www.zanetykim.estranky.cz/clanky/kocar-na-zamku.html

Jarda a Žaneta ze Žatce

den koní

(návštěva, 3. 7. 2009 20:30)

vážně lituji, že jsem se k vám nedostala... chladasi mají něco do sebe. Tak snad příště... ;)